Bedrijven

Bedrijven die CSP centrales bouwen

 

20120130 dii_logo_en.gif Het Desertec Industrial Initiative, een initiatief van 13 bedrijven en financiele instellingen, breide zich uit tot 55 partners en associated partners, die woestijnstroom willen realiseren om Afrika het Midden Oosten en een deel van Europa van groene stroom te voorzien. Wegens gebrek aan directe resultaten voor de deelnemers, met gematigder doelstellingen doorgegaan met 3 grote partners: ACWA-power (Saoudi Arabië), Innogy (de groene dochter van RWE) en SGCC (het Chinese staats elektriciteits netwerk bedrijf) 
Abengoa Solar is een Spaanse firma met wereldwijde vesitgingen. Een van de leidende spelers op het gebied van Zonnekrachtcentrales, zowel parabolische trog-spiegels als Toren-centrales.
logo_links_oben-solar-millennium.gif Solar Millenium was een groot Duits bedrijf dat complete zonnekrachtcentrales bouwde. Het was tevens eigenaar van diverse elektriciteitsmaatschappijen. Het laatste project met parabolische spiegels en sterling motoren in Amerika mislukte waardoor het bedrijf failliet ging. Het staat nu te koop.
logo-areva.png Areva Solar (voorheen Ausra, maar overgenomen door Areva één van de leidende bedrijven die in Kernenergie doet) Ausra de Australische firma legde zich vooral toe op Fresnel spiegelcentrales. 
logo-schott-solar.gif Schott solar is een Duitse firma die zowel op PV als op CSP gebied actief is. Vooral de ontvangers (receivers) van Schott zijn beroemd.
   
Voor een meer volledige lijst zie Wikipedea

 

« Terug naar Links