Marokko grootste CSP-installatie in oktober klaar

28-04-2018   |   Doelstelling Marokko van 42 % hernieuwbaar in 2020 wordt gehaald

In oktober zal 's werelds grootste CSP-installatie, het Noor complex bij Ouarzazate in Marokko, volledig worden ingeschakeld. Het Marokkaanse agentschap voor duurzame energie heeft dit bekend gemaakt.

In februari 2016 is de eerste fase van het complex in bedrijf genomen. Nadat in mei de tweede en vierde fase worden opgestart, zal in oktober 2018 met de start van de laatste, oorspronkelijk derde fase het hele complex operationeel zijn.
Daarmee is het dan de grootste zonnestroom-installatie die met meerdere technologieën werkt ter wereld. Het geheel heeft dan een capaciteit van 580 MW.

De ingebruikname is een belangrijke stap in het Marokkaanse Zonne-energie Programma, dat er op gericht is dat in 2020 42% van de elektriciteitsproductie uit hernieuwbare bronnen wordt opgewekt. Het streven is dat dit percentage in 2030 op 52% ligt.

[gebaseerd op een artikel van 27-04-2018 op HeliosCSP, http://helioscsp.com/morocco-to-start-full-operation-of-largest-concentrated-solar-power-complex-in-october/]

 

 « Terug naar nieuwsoverzicht