Opmars van Concentrated Solar Power in China

16-07-2015   |   Brightsource bouwt enorme centrale

China is al lang bezig met hernieuwbare energie, met name in een lang samenwerkingsverband met de VS. Dit programma is in 2009 gestart door Obama. Het omvat een omvangrijke samenwerking. Het schone energie partnership (USCREP) is één van 7 programma's die gesloten zijn tussen de VS en China. In November 2014 gingen BrightSource en Shanghai Electric Group Co., Ltd (SEC) een joint venture aan om de bouw van een CSP centrale mogelijk te maken.

In maart 2015 gaf de provincie Qinghai een positief advies.
China heeft ambitieuze doelstellingen voor de inzet CSP vastgesteld. Ondanks een trage start. China blijft een bijzonder interessant gebied voor CSP met thermische opslag toepassingen. Het land heeft goede zon-omstandigheden maar is bovendien bezig haar energiemix te de-carboniseren en te diversifiëren.

De groeimogelijkheden onder meer door de uitgebreide samenwerking tussen Chinese en Amerikaanse bedrijven, maar vooral door de voortdurende innovatie en kostenreductie van thermische zonne-energie, en de groeiende wereldwijde erkenning van de waarde van de CSP met de thermische energie -opslag en het belang voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen.

Het Delingha project zal zes 135 MW CSP torencentrales omvatten. De eerste fase bestaat uit twee torens van 135 MW met 3,5 uur opslag. Het terrein beslaat 13 vierkante km en zal 630.000 kWhe per jaar produceren genoeg voor 452.000 huishoudens. Partners: Qinghai Huanghe Hydropower Development Co. and Shanghai Electric Group

Grotendeels ontleend aan THE FUTURE OF CHINA'S SOLAR THERMAL POWER GENERATION AND CHINA-US TECHNOLOGY COOPERATION 17 juni 2015

Lees meer op de website van Brightsource

 

 « Terug naar nieuwsoverzicht