Zonne-energie die dag en nacht beschikbaar is

18-09-2017   |   Dubai zonder subsidie tegen lagere kosten dan gasgestookte elektriciteit

ACWA Power heeft de vierde fase van 700 MW CSP van het Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Zonnepark toegekend tegen een tarief van 7,30 dollar ct per kilowattuur; een kostenniveau dat kan concurreren met door fossiele brandstof gegenereerde elektriciteit. Het project is niet gesubsidieerd en zorgt voor betrouwbare energie op afroep zowel overdag als 's-nachts. Dit record volgt op een vorig record van 9,45 dollar ct/ kWh eerder dit jaar.

Verreweg de grootste thermische zonne-energiecentrale ter wereld gebruikt een state-of-the-art combinatie van een centraal toren- en parabolische trog- geconcentreerde zonne-energie (CSP) technologie om energie uit de zon te verzamelen, welke kan worden gebruikt om elektriciteit op basis van hernieuwbare energie te genereren, niet alleen tijdens de dag, terwijl de zon schijnt, maar ook gedurende de nacht, net als een gas-, olie- of kolencentrale.

Het tarief, de omvang van de fabriek en de mogelijkheid om op afroep elektriciteit te leveren geeft de CSP-technologie zonder koolstofdioxide uitstoot- of andere vervuilende deeltjesemissies voor het eerst in directe tariefconcurrentie met de productie van elektriciteit met behulp van fossiele brandstoffen. Met enorme voordelen voor de mensheid en de planeet.

De 260 m hoge toren in het CSP complex, die zo lang zal zijn als Emirates Towers in Dubai, breekt ook een nieuw wereldwijd record.

De fabriek zal de Dubai Clean Energy-strategie 2050 ondersteunen om het aandeel van schone energie in Dubai te verhogen tot 25% in 2030.

Lees hier het volledige persbericht van ACWA-power

Lees ook het artikel in ClimateAction van de UN: 700MW concentrated solar power project in Dubai hits a new record bid with $ 7.3 cents per KWh

Of het artikel in Gulf Business

 

 « Terug naar nieuwsoverzicht