Audi sluit aan bij Desertec ii

13-05-2010   |   Audi zoekt aansluiting van zijn stekker-auto's op woestijnstroom.

Audi sluit aan bij Desertec ii

Commentaar,

Het Duitse platform Elektrische mobiliteit (NPE) is officieel.

Bondskanselier Angela Merkel heeft het startschot gegeven. Het initiatief moet helpen om Duitsland koploper te maken bij de introductie van elektrische mobiliteit. Audi- topman Rupert Stadler zegt met Audi een leidende rol te willen vervullen om dat doel te realiseren.

Duitsland heeft hoe dan ook een probleem. Geen andere energiebronnen dan vieze bruinkool, geen olie van enige naam en een wet die hen gebiedt kerncentrales op termijn te sluiten. Dat maakt ze wel erg afhankelijk van het buitenland. De groene motivatie en ook het omarmen van het Desertec plan heeft daar ongetwijfeld veel mee te maken.

De Duitse auto-industrie is altijd behoudend geweest, maar volgde wel een strak, onderling redelijk afgestemd beleid. Audi heeft daar altijd een redelijk constructieve, maar ook creatieve rol bij gespeeld.

In eerste instantie had ik zo mijn bedenkingen over de duurzame uitlatingen van Audi. Langzamerhand begin ik echter het gevoel te krijgen dat de motivatie van de Duitse overheid in het streven naar schone energieonafhankelijkheid bij Audi wat meer is aangeslagen dan het gemiddelde. Ook V&W, waarvan Audi onderdeel is, begint bij te draaien.

Duitsland wil op het gebied van elektrisch rijden in Europa de leiding gaan nemen.

Dat elektrisch rijden komt het meest tot z'n recht bij duurzame opwekking.

Het aansluiten van het NPE initiatief op de Desertec plannen is daarvan een logische consequentie. Audi legt ook die relatie.

Het ziet er naar uit dat de Duitse auto-industrie de boodschap begint te begrijpen en dat Audi daar het meest krachtdadig op wil schakelen.

Het ziet er bovendien naar uit dat de Duitse overheid wat beter dan de Nederlandse in staat is algemene beleidsuitspraken te vertalen in krachtdadig industriebeleid en praktisch handelen.

Ir Jan C.G. Heetebrij

http://www.zerauto.nl/blog/index.php/2010/05/12/audi-prominent-in-het-duitse-platform-vo

 « Terug naar nieuwsoverzicht