Wereldbank steunt - Arabische Desertec -

17-01-2011   |   Supergrid voor ME en NA

Wereldbank steunt - Arabische Desertec -

In plaats dat landen als Egypte en Saoudi Arabië investeren in extra nationale capaciteit om in hun toenemende vraag naar elektriciteit te voorzien, kunnen ze profiteren van een dergelijk internationaal net door elkaar bij piekafnames bij de staan.

En ondertussen ontdekken deze landen de zon. Een steeds groter deel van de elektriciteit dat opgewekt wordt in het Midden-Oosten en de Noord-Afrikaans landen zal duurzame zonne-elektriciteit zijn. Marokko, dat geen eigen oliewinning heeft, heeft onlangs aangekondigd in 2020 40% van de elektriciteit met hulp van de zon op te wekken. Het gaat om een investering van 9 miljard dollar.

http://www.almasryalyoum.com/en/news/world-bank-considering-electricity-projects-arab-world http://www.greenchipstocks.com/articles/desertec-update/1216 http://www.gulf-daily-news.com/NewsDetails.aspx?storyid=295767 http://www.zawya.com/marketing.cfm?zp&p=/story.cfm/sidZAWYA20110108044617?cc http://www.fastcompany.com/1713278/world-bank-embarks-on-egyptian-infrastructure-projects

 « Terug naar nieuwsoverzicht