Comité van aanbeveling

Comité van aanbeveling

Prof. Dr. Herman Wijffels Professor Herman Wijffels is adviseur duurzame ontwikkeling rond Sustainable Development GoaLs (SDG s) en het bevorderen van een circulaire economie.   
Van 2009 tot 2017 was hij hoogleraar duurzaamheid aan de universiteit van Utrecht.  Daarvoor was hij ondermeer Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank,  voorzitter van de Sociaal Economische Raad en bestuursvoorzitter bij de Rabobank
Voor meer infomatie

Prof. dr. Wubbo J. Ockels

Professor Wubbo Ockels was ons eerste lid van het comité van aanbeveling. Helaas is hij 18 mei 2014 te vroeg, op 68-jarige leeftijd overleden. Tot het laatst toe bleef hij actief voor een schonere wereld. Zie het statement wat hij maakte “We moeten ons voortbestaan redden.

Foto van Wubbo Ockels
Prof. Dr. Taco C.R. van Someren

Professor Taco van Someren doceert strategische innovatie in Peking aan de Beijing Normal University. Voor interview met prof. van Someren klik hier.  Voor CV klik hier.

foto prof Taco van Someren
Prof. dr. L. Reijnders

Professor Lucas Reijnders is o.a. hoogleraar milieukunde aan de Open Universiteit in Heerlen en de Universiteit van Amsterdam. Voor CV prof. Reijnders klik hier.
Voor meer informatie klik hier.

foto van Prof. dr. L. Reijnders
Prof. dr. ir. P. VellingaProfessor Pier Vellinga is hoogleraar Klimaatverandering en waterveiligheid aan de Universiteit van Wageningen.
Voor meer informatie over prof. Vellinga klik hier.
foto van Prof. dr. ir. P. Vellinga
Mr. Helma NeppérusMw. Helma Neppérus is politica en zit in de tweede kamer voor de VVD. Ze is woordvoerster voor openbare ruimte, milieu en water. Voor meer informatie over mw. Neppérus klik hier.
Foto van Mr. Helma Neppérus
Prof. dr. Frans N. StokmanProfessor Frans Stokman is hoogleraar sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen.
Meer info over Prof Stokman klik hier. Voor CV klik hier.
Foto van Prof. dr. Frans N. Stokman
Prof. A. HeertjeProf. Arnold Heertje, is een beroemde econoom die decennia lang hoogleraar was aan de Universiteit van Amsterdam Voor meer informatie over Prof. Heertje klik hier. Naast zijn hoogleraarschap is hij altijd maatschappelijk actief geweest en nog steeds. Hij was o.a. columnist bij het Parool. Helaas is Prof. Heertje op 4 april j.l. overleden.
Foto van Prof. A. Heertje
Prof. Jan PronkJan Pronk, voormalig minister voor ontwikkelings-samenwerking en milieu in diverse kabinetten, voormalig speciale afgezant van de Verenigde Naties in Sudan.
Nu Professor Theory and Practice of International Development aan het International Institute of Social Studies in den Haag. Zie ook de website van dhr. Pronk  www.janpronk.nl  voor zijn CV klik hier.
Foto van Prof. Jan Pronk