Links naar Bedrijven

Bedrijven die CSP centrales bouwen

20120130 dii_logo_en.gif
Het Desertec Industrial Initiative, een initiatief van 13 bedrijven en financiele instellingen, breide zich uit tot 55 partners en associated partners, die woestijnstroom willen realiseren om Afrika het Midden Oosten en een deel van Europa van groene stroom te voorzien. Wegens gebrek aan directe resultaten voor de deelnemers, met gematigder doelstellingen doorgegaan met 3 grote partners: ACWA-power (Saoudi Arabië), Innogy (de groene dochter van RWE) en SGCC (het Chinese staats elektriciteits netwerk bedrijf)  Richt zich niet specifiek op CSP wel op hernieuwbare energie
Abengoa Solar is een Spaanse firma met wereldwijde vestigingen. Een van de leidende spelers op het gebied van Zonnekrachtcentrales, zowel parabolische trog-spiegels als Toren-centrales.
20171231 hd-logo bright source.jpg
Bright Source is een groot Amerikaans bedrijf. Bouwde de grootste cenrale in Amerika: Ivanpah en nu de grootste torencentrale in Israël: Ashalim in de Negev woestijn met een toren van 250 m hoog een 50000 heliostaten. Bright Source is ook actief in China.
logo-areva.png
Areva Solar (voorheen Ausra, maar overgenomen door Areva één van de leidende bedrijven die in Kernenergie doet) Ausra de Australische firma legde zich vooral toe op Fresnel spiegelcentrales. 
20171231 Eruopagrid.jpg
Europagrid stelt zich ten doel een Europees HVDC netwerk te realiseren. Naast projecten in Europa zelf zijn ze ook bezig met het maken van verbindingen tussen Europa en Afrika er staan nu twee projecten in de planning: Een van Marokko naar Spanje en één van Tunesië naar Italië

Voor een meer volledige lijst zie Wikipedia