Zon, wind en woestijn (eBook)

Auteurs: Paul van Son Thomas Isenburg
Hoe waterstof de energietransitie versnelt

Dit boek vertelt het Desertec 3.0 verhaal, hoe je de overvloedige energie vanuit de woestijn kunt benutten. Was het Desertec verhaal oorspronkelijk een verhaal van de westerse landen met name Europa, nu is het inmiddels geëvolueerd naar een verhaal van de MENA (Midden Oosten en Noord Afrika)) landen die ontdekt hebben dat ze met hun overvloed aan zon goud in handen hebben. Ze zetten nu breed in op waterstof omdat ze daarmee in feite de hele wereld kunnen bedienen terwijl het oorspronkelijke plan nog uitging van elektriciteit waarmee je alleen Europa zou kunnen bereiken.

Aan klimaatneutrale energie geen gebrek. Er is alleen de wereldwijde taak om klimaatneutrale energiebronnen zowel lokaal op kleine schaal als wereldwijd op grote schaal te ontwikkelen en te verbinden met de verbruikscentra. Dit boek richt zich op het enorme potentieel in de buurlanden van Europa. De enorme, zeer kosteneffectieve en veilige zonne- en windenergie uit de woestijnen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten (Midden-Oosten Noord-Afrika = MENA) zal de komende jaren in hoog tempo worden ontwikkeld. Tegelijkertijd zal offshore windenergie in de Europese zeeën de steunpilaar worden van de energievoorziening van onze industrie.

Less ook: So geht Energiewende: International vernetzt und kostengünstig PV Magazine

Te bestellen via bolcom 5,99 euro als eBook