Stroomkabel BritNed in gebruik

03-04-2011   |   Een stap naar een Europees Supergrid

Stroomkabel BritNed in gebruik

Het gaat hierbij om een zogenaamde HVDC kabel, die weinig verliezen heeft. In feite wordt hiermee een stukje aangelegd die de markten van Noord-West Europa en Engeland verbindt. 
Voor ons is dit een goede ontwikkeling, nu nog een verbinding met het Zuiden en de woestijnstroom komt binnen handbereik. BritNed is een vervolg op de succesvolle NorNed kabel van Nederland naar Noorwegen. Lees hier het TenneT nieuws

Op 3 mei 2011 werd een start gemaakt voor een dergelijke lijn tussen Spanje en Frankrijk met een capaciteit van 2000 MW. Een mijlpaal omdat de verbindingen tussen Spanje en Frankrijk van cruciaal belang zijn voor het Desertec plan waarbij woestijnstroom een belangrijke rol speelt in het Europese plan voor hernieuwbare energie. Zie A world record in direct current transmission in PHYSorg.com

Dit is een artikel uit ons archief van 03-04-2011.