Waterstof uit de Woestijn

07-05-2018 | Bijeenkomst 8 juni 2018

Agenda:

14:30 – 15:00 Inloop

15:00 – 15:05 Opening

15:05 – 16:00 Lezing Prof. Ad van Wijk over Waterstof uit de woestijn  ‘ . Prof. dr. Ad van Wijk (Future Energy Systems, Afdeling Process & Energy, Faculteit 3mE, TU Delft) is een van de meest invloedrijke ondernemers en innovators op het gebied van duurzame energie in Europa . In 1984 werd hij mede-oprichter van Ecofys , een kennisbedrijf op het gebied van duurzame energie, dat uiteindelijk uitgroeide tot Econcern . Hij is een pleitbezorger van de waterstofeconomie en grootse opslag van energie via waterstof . *

Lezing Prof. Ad van Wijk over ‘Waterstof uit de woestijn’ . Prof. dr. Ad van Wijk (afdeling Future Energy Systems, Process & Energy, faculteit 3mE, TU Delft) is een van de meest invloedrijke ondernemers en vernieuwers van het gebied van duurzame energie in Europa . In 1984 richtte hij Ecofys op , een kennisbedrijf op het gebied van duurzame energie, dat uiteindelijk uitgroeide tot Econcern . Hij is een voorstander van de waterstofeconomie en grootschalige opslag van energie via waterstof .

16:00 – 17:00 Lezing Dr. Martin Roeb over De productie van zonnebrandstoffen inclusief waterstof met behulp van energiezuinige zonne-energie . Dr. Martin Roeb studeerde chemie aan de Universiteit van Keulen en promoveerde in de fysische chemie aan dezelfde universiteit. Sinds 1999 is hij werkzaam als wetenschapper, projectmanager en groepsleider in de DLR-divisie Solar Research op het gebied van applications for high resolution op zonne-energie . Hij nam het management over van het team “hoge temperatuur zonne-chemicaliën”. Naast zijn vele publicaties, werd hij beloond met een dozijn onderscheidingen, inclusief de prestigieuze Descartes Research Prize 2006 van de EU voor het Hydrosol-project, de WHEC Award 2014 voor “ogen mondelinge presentatie” in Korea .

Lezing Dr. Martin Roeb over ‘De productie van solar-fuels waaronder waterstof met behulp van Concentrated Solar Power‘. Dr. Martin Roeb studeerde chemie aan de Universiteit van Keulen en promoveerde in de fysische chemie aan dezelfde universiteit. Sinds 1999 is hij werkzaam als wetenschapper, projectmanager en groepsleider in de DLR-divisie Solar Research op het gebied van toepassingen voor hoge temperaturen op zonne-energie. Hij nam het beheer over van het team “hoge temperatuur zonne-chemische engineering”. Naast zijn vele publicaties werd hij bekroond met descartes Onderzoeksprijs 2006 van de EU voor het Hydrosol-project, de WHEC Award 2014 voor “ogen mondelinge presentatie” in Korea .

17:00 – Viering 10-jarig jubileum met een netwerkborrel met hapjes en drankjes.

De entree voor leden is gratis, de entreeprijs voor niet-leden is € 10, -.

Graag aanmelden via secretaris@zonnekrachtcentrales.nl

* Via onderstaande link kun je naluisteren het interview op radio 1 dd. zaterdagmorgen 14 juli 2018, afgenomen aan Prof. Dr. Ad van Wijk over waterstof als energiedrager zo eenvoudig mogelijk en aansprekend uitgelegd: 

https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/onderwerpen/464448-waterstof-de-nieuwe-smeerolie-van-de-duurzaamheid

Dit is een bericht uit ons archief van 07-05-2018.